2010. nov. 11.

PC Izom

Női anatómia




PC izom

Mi a PC-izom és miért szükséges edzeni?

A testben minden szervnek és minden izomnak van szerepe. Ha egy izom elgyengül, és ezért nem tudja a feladatát normálisan ellátni, akkor a hozzá kapcsolódó szerv is megbetegszik. Minden szervet a rendeltetése szerint kell használni, s ha ez nem automatikus, akkor tudatosan, speciális gyakorlatokkal kell segítenünk az adott izom működését. A nemi szerveket és izmaikat éppoly fontos edzésben tartani, mint a test többi részét.
A pubococcygeus, azaz PC izom fontos medencei izmok csoportja: a szeméremcsont a farkcsont között található, két-három centiméterrel a bőr alatt. A pontos helyét úgy a legkönnyebb meghatározni, hogy beazonosítod azt az izmot, amivel a vizeletedet meg tudod állítani. Ha nem tudod megállítani a vizelést, akkor a PC-izmod gyenge.



Miben segít az erős PC-izom?
 Tudományosan is bebizonyították, hogy a PC-izom ismételt megfeszítésével a gerincvelő idegcsatornáján az idegi impulzusok száma ugrás-szerűen megnő, azaz az energia áramlása fokozódik a csakrákban.
A kismamáknak a szülésre való felkészülésben, a szülés után átvágott gát rendbetételében, a menstruációval járó kellemetlen fájdalmak enyhítésében, és a nőgyógyászati gyulladásos betegségek előfordulásának a csökkentésében. De jó szolgálatot tesz az inkontinencia, vagyis a vizelettartási nehézségek leküzdésében is. A felsoroltakon kívül a végbélzáró izom gyengülése miatti széklettartási problémákon is segíthet, hozzájárulhat a kitágult hüvely visszaszűküléséhez, azaz az örömteli párkapcsolat megtartásához. Mivel a szülés után csökken a hüvely rugalmassága, ezért az élvezetesebb szex kedvéért nem árt naponta öt-tíz percet tornáztatni titkos izmainkat.

Az intim gyakorlatok végzése előtt mindig ürítsük ki a hólyagunkat! Teljes erejű szorítást csak tehermentesített pozícióban, hanyattfekvésben végzünk! A has- és farizmunkat végig próbáljuk meg lazán tartani, hogy a mély kisizmok tudjanak erőteljesebben fejlődni. Közben figyeljük befelé, a csendes és nyugodt környezet elengedhetetlen a kezdéshez, hiszen ezen izmok megmozgatása kezdetben csak nagyon finom érzetekkel jár. A légzés egyenletes, folyamatos legyen! Figyelj,hogy az izomszorításkor belégzés, ellazításkor kilégzést végezz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése