2011. máj. 25.

Női betegségek, fehérfolyás, meddőség, méhnyak gyulladás, ciszta, petevezeték, petefészek, polip

Legjellemzőbb NŐI BETEGSÉGEK:
Betegség  olyan emberi állapot , amely arra utal,hogy az érintett személy tudatában valami nincs rendben,illetve nem harmonizál. A belső egyensúly elvesztése a testben tünetként manifesztálódik és arra kényszerít bennünket, hogy figyelmet szenteljünk neki..
A tünet nem ellenség, hanem partner,hogy megtaláljuk mire van szükségünk
A tünet közölheti velünk,mi hiányzik, egyfajta tanító, aki segítségünkre van abban,hogy saját fejlődésünkkel,tudatossá válásunkkal törődjünk, ugyanakkor szigorú és könyörtelen, ha figyelmen kívül hagyjuk . A betegségnek egyetlen célja van,hogy egész-ségessé váljunk.
Nyelvünk teljes egészében pszichoszomatikus ami ennyit jelent, hogy a nyelv ismeri a test és a psziché összefüggéseit .Meg kell hallanunk  nyelvünk kétértelműségét  és felismerjük a tünetek üzenetét.
Thorwald Dethlefsen és Rüdiger Dahlke, valamint  Pósa Ferenc és Jaques Martel nyomán

Fehérfolyás:
hüvelyből ürülő váladék kórós megszaparodása.  Belső nemi szervek gyulladása, fertőzése állhat a háttérben
lelki oka: érzelmi konfliktus ami egy szexuális megrázkódtatásból ered. Valami érzelmi csalódás miatt, igyekszik elhatárolni magát a további ilyen jellegű behatásoktól. ELFOJTJA A TÜZET! Lehet egy abortusz és egy újabb nem kívánt terhességtől való félelem, vagy az öröm távoltartása. Manipuláció eszköze…nem tudok hatni a partneremre ezért ezzel veszem át az irányítást. Meg kell értenem senkinek nincs hatalma fölöttem, el kell foglalnom a helyem a világban.

Meddősség:
A férfi rendelkezik a dominanciával, a megtermékenyítő erővel, amit a nő befogad és majdan táplálhatja, nevelheti. Amikor a férfi nem vállalja fel a benne lévő nőt és azt nem építi be szervesen férfiúi mivoltában nemzőképtelenné válhat. Hasonlóképpen ha a nő a benn élő férfit akár csak tudattalanul is megtagadja. A nő a befogadó, a gyengéd, a teremtést kihordó, megvalósító. Ha nem fogadja be a férfi  termékenyítő erőit, azoknak nem biztosít termékeny talajt meddőséghez vezet.

Méh: ez a szerv addig tökéletesen működik, míg a Nő nőiességének teljes tudatában van.
méhszájseb: a nő agresszívnek ,erőszakosnak éli meg a behatolást, nem érzi magáénak a neki jutatott örömöket. Egyik ok:  folyamatosan éri a testi szellemi behatás, nem csak fizikai!  Másik ok : a szervezet immunrendszere nem képes olyan szinten működni,hogy hogy kijavítsa a hibát. Miért? mert nem tud mással foglalkozni csak az „őt” ért „sérelemmel”, erőszakkal .

méhnyak gyulladás: Fontos, hogy bevallj magának a partnerével szemben érzett dühét ,aki nem megfelelően tiszteli annak a különleges pillanatnak a lelki vagy testi határait. Megelőzés céljából szükséges bevallani, hogy a megoldatlan,feladott vagy a kimerültségben elalélt harcok a rossz kompromisszumok értelmében a jövőben krónikus veszéllyé válhat.

Petevezeték: az út,melyen keresztül eljut, megvalósul az öröm születésének feltétele. Problémái akkor kezdőnek,amikor valamilyen belső okból következően nem engedi szabadjára a benne rejtőző az életében kívánkozó örömöket. Szeretné létrehozni, szeretne életet adni azoknak a dolgoknak melyek életében keletkeznek. Erre azonban már nem kerül sor, mert gátlásokat éleszt. Sok kudarca kellemetlen tapasztalata volt. Nem figyeltek rá az ötleteire, mellőzték .Mivel saját magát alulértékeli ezért mások véleménye meghatározó számára. A folyamatos állandó hatásnak könnyen lesz következménye a gyulladás.
Azaz tisztában van a saját igényeivel, helyesnek tartja az elveit, de kifejezésre nem meri jutatni őket. A gyógyulás útja, hogy nem lehet másoktól várni a dicséretet, hiszen úgysem hallja meg ,mert nem tartja méltónak magát. Lassan haladva újra meg újra meg kell találnia az értékeit.

Petefészek: A test azon része ,ahol az új dolgok táptalajának elengedhetetlen szükséges „alapanyaga” születik. A petefészek megbetegedései azt mutatják, hogy egyáltalán nem képes új dolgoknak teret adni,elvesztette a kreativitást- A szerv gyulladásos folyamatainál –lázadásainál- jelentős szerepet kap az elégedetlenség és a dac. unja már,hogy mindig mindent neki kell elviselnie. Tisztában a helyes úttal, de éppen ezért lázad a „rákényszerített „ ellen. A gyógyulás útján fel kell adnia a másoknak való szüntelen megfelelés értelmetlen vágyát.  Legyen önmaga is lényeges, egy laza nyugodt megfeleléssel amit saját magának támaszt.

Ciszta: olyan pszichés eredetű konfliktust takar, amit félretett( magába zárt) anélkül,hogy megoldotta vagy feldolgozta volna. Ez a kérdés a tudatalattijába kerül, s mivel nem tudatosodik a szervezet immunrendszere nem ismeri fel , nem védekezik ellene.
bal vese: a bekövetkezett érzelmi ellentét ( csalódás a szeretett személyben) nem került feldolgozásra,
méhben: lelki jelentése a méh szellemi jelentésében keresendő. Ez az a hely ahol a fogantatás után kifejlődik a magzat! Tehát kapott egy dolgot ami örömet ébresztett benne, de nem hagyja növekedni inkább magába folytja.
Pótcselekvés: cisztákat hoz létre, mert ezt könnyebbnek , kockázatmentesebbnek tűnik,mint feldolgozni, megérteni az élet dolgait.
gyógyítása: beszélgetéssel vágyat ébresztünk, hogy a beteg rendezze végre magában a konfliktust.

Polip:nyálkahártyából kiinduló jóindulatú daganat.  Van egy zavaró ember vagy helyzet az életében amit legszívesebben elkerülne de ez nem lehetséges. Úgy érzi foglya a helyzetének és nem tudja kivonni magát alóla. Az érzelmei megszilárdultak. Találja meg a nyugalmat adó élethelyzeteket és erre fordítsa a figyelmét. Függ, hogy pontosan hol.

 Magas vérnyomás:
ahhoz,hogy az ember igazán tudjon teljesíteni, kell egy bizonyos mértékű nyomás, ami cselekvésre ösztökéli. Ez a nyomás a megoldásra váró feladat. Amikor az ember időben elvégzi a feladatait,akkor minden rendben van és érzi,akkor egyre tökéletlenebbül hajtja végre,egyre kedvetlenebb lesz elhanyagolja a megoldásra váró dolgokat. Végső soron  a magas vérnyomás kialakulásához a félelem , a szorongás vezet, ami az el nem végzett feladatok nyomásából ered. Ha a beszűkült erek miatt jön létre, akkor az embert különböző szorongások tartják gúzsba kötve. HA szív túlműködése  akkor azokból az érzelmekből keletkezett,melyeket  a beteget kapkodva , meggondolatlanul adott ki magából.

Inkontinencia : lehetséges, hogy az élet arra akar megtanítani,hogy rugalmasabb legyek és elengedjek bizonyos helyzeteket,embereket. Félre kell tennem a merev gondolkodásmódomat,amely csak önvédelem az érzékenységemmel szemben, ami az olyan élethelyzetekre érvényes fokozottan, amelyeket nem tudok kontrolálni. Az is lehet, hogy  lázadok a tekintély ellen és az a tény, hogy ez előtt a tekintély előtt meg kell hajolnom inkontinenciához vezet. Megvizsgálhatom, hogy gyermek koromban ki képviselte számomra a tekintélyt és ki ellen lázadtam. A tekintélyt maga az élet is képviselheti.
A vizelet- visszatartási nehézség esetében a vizelet által szimbolizált negatív érzelmek kontrollálhatatlan és tudat alatt  alatti kiengedése arra is szolgálhat , hogy több figyelmet és szeretetet csikarjak ki az emberekből. Az e mögött ok lehet elutasítás érzés, az,hogy nincs érdemem, hogy bizonytalanságot érzek és félek a jövőtől. Tudatosítom magamban ,hogy lehetetlen mindent ellenőrzésünk alatt tartani az életünkben. Megtanulok bízni és megtanulom szeretni az újat és a váratlant.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése