2011. máj. 25.

Hold fázisok jelentése: újhold, növőhold, telihold , fogyó hold

A Hold ciklusa mindig Újholddal kezdődik. Ilyenkor csak egy sötét korongot láthatunk az égen. Ez az idő a legalkalmasabb a megújulásra, szervezetünk méregtelenítésére, gyógyító diétázásra. Érzékenyek vagyunk lelkileg, ezért érdemes a stresszes helyzeteket elkerülni, finom gyógyteákat inni, meghitt légkört teremteni, meditálni.
A következő két hét a Növő Hold ciklusa: a befogadás, begyűjtés, felhalmozás optimális időszaka. A folyamatok kívülről befelé hatnak. Ezért erre az időszakra időzítsünk minden olyan tevékenységet, ami testünk, lelkünk, szellemünk táplálását szolgálja. Minden sokkal könnyebben és hatékonyan érvényesül ilyenkor. Kozmetikusnál a bőrtáplálás, tetoválás hatékonyabban végezhető el. Edzésen az izmokat növelhetjük.
A Telihold időszaka a szemünknek gyönyörű látványt nyújt, de fokozottan érzékenyek vagyunk ekkor. Az energiák szabadon áramlanak kifelé, ezért a legkisebb terhelés is óriási energia veszteséggel jár. Ettől vagyunk fáradékonyak, szélsőségesek. Ilyenkor figyelmetlenségünk miatt több a baleset, a sebek pedig jobban véreznek, nehezebben gyógyulnak. Sok szülés indul el ebben az időben. Ezen a napon gyűjtött gyógynövények sokkal hatékonyabbak, nagyobb gyógyerőt fejtenek ki, mint amit máskor szednek. Érdemes citromfű teát fogyasztani, és kerülni a lehetséges stresszhelyzetet.
A következő két hét a Fogyó Hold ciklusa: az energiafolyamatok belülről kifelé hatnak, vagyis a kitisztulás, kiengedés, méregtelenítés optimális időszaka. Jó időszak a pihenésre, terhektől való megszabadulásra, átértékelésre, szortírozásra az élet minden területén. Sokkal könnyebben fogyunk ilyenkor, gyorsabban szabadulunk meg a bőrkeményedésektől, toxikus anyagoktól. A műtétek jobban sikerülnek, a tisztító jellegű házimunkát könnyebben és hatékonyabban végezhetjük el. A nagymosás és a folttisztítás kevesebb mosószert igényel. Kozmetikusnál a bőrtiszítás, epilálás sokkal alaposabb, mint a Növő Holdnál. Edzésen ez a szálkásítás ideje.
forrás:holdlap klikk a linkre ha mindent tudni akarsz a holdról:)
A női órákon mindezeket figyelembe vesszük, gyakorlásunkat meghatározza. Ha tudni akarod,hogy most milyen fázisban van a hold,a blog jobb oldalán találsz egy képet a jelenlegi állásról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése