2010. nov. 11.

problémás menstruáció lelki okai

Menstruációval kapcsolatos „ betegségek”
A menstruációs vérzés a mi kultúránkban a női termékenység ősi szimbóluma, ezért központi fontosságú. Másrészről azok a nők , akiknek problémájuk van a nőiességükkel és társadalmi szerepükkel, átoknak érezhetik. A ciklus a modern nőknél 29,5 napos,amely meglepően egyezik a 29,8 napos holdciklussal. A mesterséges világítással  a zaklatottsággal elveszett a legnagyobb ritmus ami a nőket összeköti. A legújabb tapasztalatok azt mutatják,hogy a mesterséges fény kikapcsolásával  a női ciklus ismét a holdfázisra áll be úgy,hogy a menstruáció újholdra esik.



Ha a nők önként töltenének nyugalomban havonta egy hétvégét  a vérzés nem lenne drámai. Hasznos lenne ha ezeken a napokon feldolgozná mindazt , ami abban a hónapban történt vele, hogy valami újat kezdhessen építhessen. Ha viszont megfeszíti minden erejét, hogy semmit ne lássanak rajta ezeken a napokon , azzal felőrli az erejét és gyengíti életkedvét.  Tv reklámok azt szeretnénk elhitetni, hogy a nő lehet olyan mint egy férfi ha az ő termékükben bízik.
A havi vérzés egyben a tisztulás és az újrarendezés időszaka , az is megerősíti,hogy a szerveztünk minden alkalmat megragad, hogy megszabaduljon a mérgektől és a salakanyagoktól. Azt ahogyan egy nő kezeli a havi vérzését, megmutatja személyes hozzáállását az új kezdetekhez.
Szeretkezés menstruációkor: A tibeti orvoslás szerint ebben az időszakban a „az ajtók nyitva állnak „, és ezért a nő fogékonyabb azokra a problémákra amikkel a férfi küzd. Valójában a méh száj kissé nyitva van ,s ezzel az egész medence és hasüreg. különböző kelti hagyományokban ügyelnek arra, hogy ebben az időszakban ne nemzzenek gyereket, mivel az ottani felfogás szerint a „tisztátalan „ menstruációs vér hasonló lelket vonzana be. Egyébiránt pedig ez az időszak a nyugalom és a visszahúzódás időszaka , melyhez nem illik a nemi közösülés.


1.      rendszertelen havi ciklus : a lány nem találta még meg a stabil életritmusát nőként, hogy még mindig nem érintette meg a női élet, és még keresnie kell, hogy megtalálja saját nőiességét. Általában fogamzásgátló tablettával kényszerítenek ki egy olyan ritmust amely lelkileg nincs meg, ennek hatására még nehezebben találj meg a lány a helyét a nőiességben , mivel elveszti  rá az indítatást és az ösztönzést .  A korai hormon adagolás problémája az, hogy még egy kialakulatlan rendszerbe avatkozik be, melynek hatására nehezen  is tud kifejlődni-) kicsi méh


2.      menstruáció kimaradása ( amenorrhoea) : az áramlás megszűnése egyet jelent  az elakadással  és a feltolulással. Azt mutatja, hogy az érintett nem áramlik együtt élete érésének természetes folyamával. A nő visszafokozódik kislánnyá,és bizonyos nézőpontból hasonlítani fog a férfira vagy a fiatalemberre. Néhány nő annyira fél a terhességtől vagy a szüléstől, hogy egyfajta lelkei fogamzásgátlást hoznak létre úgy, hogy annyira görcsössé válnak a ciklussal szemben, hogy az végül teljesen kimarad. Mély párkapcsolati problémák, súlyos betegségek, gyulladások, sorscsapások, korán elkezdett tabletta szedés, szélsőséges soványság, pajzsmirigy problémák is okozhatják.


3.      túl rövid és túl hosszú ciklus: közös témája mindkettő kizökkent  a saját kerékvágásból. Régen újholdkor menstruáltak, teliholdnál volt a fogamzás. Kínai gyógyászatban mindent normálisnak tekintenek ami 28-36 nap között van, bár abból indulnak ki, hogy a 28 napos ciklus jobban megfelel a hold ritmusnak , a 30 feletti a nap ritmusnak. A szervezet a túl hosszú ciklusban testesíti meg azon hajlamát, hogy túl lassan változzék.  A túl rövid ritmus sietséget , zaklatottságot jelent. Túl gyorsan él, ritmusának hullámhosszai túl rövidek ahhoz, hogy meg tudjon felelni nőiességének. Ez megakadályozza a gyakori nem érintkezést és ezzel a terhességet. túl sok mindent túl rövid idő alatt…


4.      Fájdalmas menstruáció ( dysmenorrhoea): Nem a nyálkahártya leválása okozza a fájdalmat, hanem  a méh összehúzódásai. Ezt úgy kell elképzelni,mintha a méh ide-oda tekeregne, hogy megszabaduljon attól, amit már nem tud megtartani. A valódi elválási fájdalmak természetesen csak ott lépnek fel, ahol az elválás ellenállásba ütközik. Sehol máshol nem mutatkozik meg olyan jól a fájdalom és a szenvedés szubjektív karaktere,mint a havi vérzésben. A fájdalmas vérzés fájdalmas nőiességet jelent. Sok nő úgy éli meg a menstruáció fájdalmakat,mintha belülről széttépnék. Ebből sejthető,hogy azokról a nőkről van szó, akik megfeszülnek,hogy megfeleljenek a külvilág követelményeinek, belső világuk kárára. Okozhat fájdalmas menstruációt ha a várt terhesség nem jött létre. A görcs mindig a harc kifejeződése, ami ellenállást feltételez. Ha viszont a nő harmóniában van az elengedéssel,akkor felesleges, nem használt fészek problémák és fájdalom nélkül születik meg. Bár statisztikailag több férfias nő szenved a fájdalmas menstruációtól, nőies nőket is érinthet. Az egész örvényt, ami körül a fájdalmas menstruáció köröz, át kell vinni a saját nőiességre és a növekedés és halál ritmusára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése