2013. jan. 21.

TÁNC A NŐKÉRT!!

NŐK ÉS FÉRFIAK!
Felhívás! 

STÚDIÓK! ADJATOK HELYETT A TÁNCNAK! 
TÁNCOSOK! SZERVEZKEDJETEK!!!! MI OTT LESZÜNK! 

Február 14-én közösen táncolnak a világ asszonyai, hogy így hívják fel a figyelmet a nők elleni erőszakra, és hogy itt a vége. A kigondoló Eve Ensler, akinek a Vagina monológokat is köszönhetjük.

FELHÍVÁS HIVATALOS VIDEÓ -én végig bőgtem-:
http://www.youtube.com/watch?v=gl2AO-7Vlzk

A TÁNC:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fL5N8rSy4CU

Tanuláshoz: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mRU1xmBwUeA

Hivatalos Facebook oldal: https://www.facebook.com/vday

Budapest Facebook oldal:https://www.facebook.com/pages/Onebillionrising-Budapest/386519391435246?fref=ts

Web: http://www.vday.org/home


BUDAPEST ÉS MAGYARORSZÁG:


 összegyűjtöttem egy-két eseményt a második linkben találhattok rá. 

A Női Érdek (www.noierdek.hu) és tagszervezetei, aktivisták és önkéntesek szervezik a „One Billion Rising Budapest” eseményt, melyen a világméretű kampányhoz csatlakozva közös tánccal hívjuk fel a figyelmet a nők és lánygyermekek elleni erőszakra.

A kampányban és a budapesti programban részt vesz Bozsik Yvette táncművész, Kulka János, színművész, valamint Bombera Krisztina, Jaksity Kata, Kepes András és Pál Dénes a Voice győztese, akik videóüzenetben fogalmazzák meg az erőszak elleni tiltakozásukat.

Február 14-én a rendezők és a hozzájuk csatlakozók nagyszabású flashmobot tartanak az egymilliárd erőszak áldozatává váló nőért.

A V-Day kampányt, Eve Ensler, a „Vagina monológok” szerzője indította útjára évekkel ezelőtt. Az idei azonban sorsfordító év lehet, hiszen Indiában a sorozatos csoportos nemi erőszak elleni tömeges éhségsztrájkok, Mexikóban az eltűnt, meggyilkolt lányaikat kereső szülők tüntetései, vagy Guatemalában az asszonyok és gyerekek miatti közfelháborodás újra százmilliók figyelmét fordította a világ jelenlegi legnagyobb emberi jogi jogsértésére: a nőkkel és leánygyerekekkel való elképesztő és évről évre nyilvánvalóbb erőszakos bánásmódra, bántalmazásra a világ szinte minden pontján.

Aki szeretné kifejezni a nők elleni erőszak visszaszorításával való egyetértését, csatlakozzon a tánchoz, amelyet február 14-én 15.00-kor tartunk a Mammut 2 Bevásárló- és Szórakoztató Központ földszintjén.

A tánchoz a szervezők előzetesen próbákat tartanak, amelyek időpontjai a Onebillionrising Budapest facebook oldalán lesznek elérhetők.

ITT AZ ESEMÉNY:https://www.facebook.com/events/487200221342681/

És itt a többi esemény: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.457126694341565.109470.180924918628412&type=3




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése