2011. dec. 20.

2011.12.22. Téli napforduló


2011.12.22. Számomra fontos ez az időszak, tökéletesen követték életem történései az esetleges "fontosabb dátumokat":)


A TÉLI NAPFORDULÓ: mit is jelent ez? Ahogy az Anahita jógastúdió oldalán is megosztottam:

Téli napforduló az a pillanat, amikor a Föld forgástengelye a legnagyobb szögben hajlik el a Nap sugaraitól. Az északi féltekén a téli napfordulóig a Nap északról délre halad, utána pedig délről észak felé kezd mozogni, és az év legrövidebb nappalát,következésképpen a leghosszabb éjszakát adja.
Következik a Nap "visszatérése". Egészen a nyári napfordulóig növekszik a nappalok időtartama. A fény újjászületése őseink által is nagyra tartott ünnep volt.Mindenki gondolkozzon el, neki ez mit jelent:)


 Szembe kell nézni a múlt árnyaival, ahhoz, hogy a "fénybe léphess". Aki eddig nem tette meg, vizsgálja meg  a félelmeit , szorongásait,dühét és egyéb elfojtott érzelmeit. Nem segít, ha terelsz, tv-t nézel, ezt- azt -amazt csinálsz, csakhogy ne fájjon, vagy ne kelljen megnézned mi is van benned valójában... ha nem teszed meg, előbb utóbb úgyis meg kell tenned.. és jobb ha magadtól, mintha "külső" kényszer által...még 2 nap és megyünk a sötétségből a fénybe ..egyre hosszabbak lesznek a nappalok ..indulj el... 


természetesen , ez az én tapasztalásom, lehet a tied más..nekem sok lezárásban volt most részem, hogy elinduljon bennem az új energia.Erős megtapasztalások, amire szükség volt.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése