Tudtátok, hogy az Ibolya ehető?:)
A leveleket szinte egész évben gyűjthetjük, a kemény száruk nélkül.
Virágokat március-áprilisban takaríthatjuk be. Leszedés után azonnal tegyük őket nylonzacskóba, mert csak így tartják meg illatos aromájukat. Nyersen és főzve is fogyaszthatjuk. Teája segít a köhögés és torokgyulladás ellen. Nagyon jó levesekbe, de legintenzívebb az íze nyersen.
Ibolyabólé:
Hozzávalók: 2 marék ibolyavirág, 3 evőkanál cukor, 1l fehérbor
1.keverjük össze az ibolyavirágot a cukorral és hagyjuk 10 percig állni.
2. adjuk hozzá a fehérbort és kb. 1órán keresztül hagyjuk összeérni.
Pezsgővel megbolondítva élénkítő ital az első tavaszi melegben:):)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése